Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΠΑΙΤΕ

DAAD Ελλάδας: Υποστηρίζοντας Νέους από την Ελλάδα να Σπουδάσουν στην Γερμανία

Εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD στον χώρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομήρου 14 – 16.

Το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD λειτουργεί στην Ελλάδα με σκοπό να προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές, για ότι έχει σχέση με σπουδές και έρευνα στην Γερμανία: Πανεπιστήμια, προγράμματα σπουδών, ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες. Με ξεχωριστά δραστήρια στελέχη και μία πολύ δυναμική παρουσία, από την αρχή, η DAAD καταφέρνει να κάνει πιο ελκυστικές σπουδές και έρευνα στην Γερμανία και να μας φέρνει πολύ κοντά, μόλις 8 βήματα από την Γερμανία.

Η λειτουργία της DAAD στην Ελλάδα

H DAAD Ελλάδας είναι το Γραφείο της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα. Βασικός στόχος της DAAD είναι να γνωρίζει σε νέους ανθρώπους στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο, τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών – προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και την έρευνα στα Πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Πολύ περισσότερο, στόχος της DAAD είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει το ενδιαφέρον νέων από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο, για να σπουδάσουν ή να συμμετέχουν στην έρευνα σ’ ένα Γερμανικό Πανεπιστήμιο, μέσα από πολλές υποτροφίες. Η DAAD, πολύ δυναμικά, υπηρετεί αυτό το στόχο, παρουσιάζοντας, μέσα από πολλές δράσεις, προγράμματα σπουδών και όλες τις υποτροφίες για σπουδές και έρευνα στην Γερμανία, με κορυφαία Πανεπιστήμια στο κόσμο.  

Γιατί, σπουδές στην Γερμανία?

Οι σπουδές στη Γερμανία, τόσο προπτυχιακές όσο και μεταπτυχιακές είναι από τις καλύτερες στο κόσμο. Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα κορυφαία στο κόσμο με μία μεγάλη παράδοση στην εκπαίδευση και πρωτοποριακή έρευνα.

Μπορείτε να βρείτε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα, τα Γερμανικά πανεπιστήμια προσφέρουν 8000 μεταπτυχιακά προγράμματα στις πιο σύγχρονες εφαρμογές και πολύ υψηλή ποιότητα σπουδών, τόσο στη διδασκαλία των μαθημάτων όσο και την έρευνα. Οι συνεργασίες με εταιρίες και ερευνητικά κέντρα αποτελούν συνηθισμένη πρακτική και βοηθούν στην αξία και την ανταγωνιστικότητα των πτυχίων.

Όχι μόνον τα Γερμανικά πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα, αλλά υπάρχουν και πολλές υποτροφίες για σπουδές στη Γερμανία. Με βαθμό Πτυχίου πάνω από 7,5 έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε υποτροφία που θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής στη Γερμανία.

Δείτε αναλυτικότερα για Σπουδές και Έρευνα στην Γερμανία στην ιστοσελίδα της DAAD Ελλάδας.

Το Μεταπτυχιακό στην Γερμανία ΔΕΝ είναι Άπιαστο Όνειρο

Αν ένα μεταπτυχιακό στη Γερμανία φαίνεται σα μακρινό όνειρο, δείτε το λίγο καλύτερα. Είναι πολλοί παράγοντες που βοηθούν  να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο:

  • Τα πιο πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα των Γερμανικών Πανεπιστημίων, είναι στ’ Αγγλικά. Οι βασικές προϋποθέσεις για την εγγραφή σας σ’ ένα μεταπτυχιακό στην Γερμανία είναι το Πτυχίο από την Σχολή, πραγματικό ενδιαφέρον και θέληση ν’ ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του προγράμματος και καλή γνώση (proficiency) των Αγγλικών. Ταυτόχρονα, η διαμονή στην Γερμανία θα σας δώσει τη δυνατότητα να μάθετε και τα Γερμανικά.
  • Στα γερμανικά δημόσια πανεπιστήμια, κατά κανόνα, δεν υπάρχουν δίδακτρα. Οι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν μόνο την εξαμηνιαία συνεισφορά τους στη φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου που περιλαμβάνει ένα ποσό από 50 έως 250 ευρώ ανάλογα με τις παροχές του πανεπιστημίου.
  • Όχι μόνον τα Γερμανικά πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα, αλλά υπάρχουν και πολλές υποτροφίες για σπουδές στη Γερμανία. Με βαθμό Πτυχίου πάνω από 7,5 έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε υποτροφία που θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής στη Γερμανία.

Λίγα βήματα είναι, Μη διστάσετε να τα Κάνετε ...

Η διαδικασία για ένα Μεταπτυχιακό στη Γερμανία είναι εύκολη, μόλις μερικά απλά βήματα:

  • Να βρείτε το κατάλληλο πανεπιστήμιο και το Μεταπτυχιακό που σας ενδιαφέρει. Ξεκινήστε, ρίχνοντας μία ματιά στο Higher Education Compass, τον Online Οδηγό των Γερμανικών Πανεπιστημίων.
  • Να πάρετε το Πτυχίο από τη Σχολή, βγάζοντας όσο καλύτερο βαθμό γίνεται.
  • Να εκπληρώστε τις προϋποθέσεις της γλώσσας, είτε αυτή είναι τα Αγγλικά ή τα Γερμανικά.
  • Να προσπαθήστε να βρείτε Υποτροφία και να κάνετε την Αίτηση για το πρόγραμμα.

Μπορεί και να’ ναι ένα – δυο βήματα παραπάνω.  Στην DAAD, θα τα εξηγήσουν πιο μεθοδικά και, εφόσον πραγματικά το θέλετε, θα σας υποστηρίξουν να κάνετε αυτά τα βήματα.

Ο πολλαπλός ρόλος της DAAD Ελλάδας

Η DaaD Ελλάδας είναι το πρόσωπο, πιο σωστά, τα πρόσωπα των Πανεπιστημίων της Γερμανίας στην Ελλάδα. Είναι οι άνθρωποι που επιδιώκουν να κάνουν τα Πανεπιστήμια της Γερμανίας ακόμα πιο διεθνή, ακόμα πιο εξωστρεφή, ν’ αναπτύξουν επιστημονικές συνεργασίες μεταξύ των Πανεπιστημίων της Ευρώπης.

Ίσως, περισσότερο, είναι οι άνθρωποι που με πολύ επαγγελματισμό, αγάπη για την επιστήμη και ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουν νέα παιδιά να εκπληρώσετε τα όνειρά σας και ν’ αξιοποιήσετε τις δυνατότητες σας, θα σας καθοδηγήσουν και υποστηρίξουν σε κάθε βήμα για τις σπουδές ή το Μεταπτυχιακό στη Γερμανία: να βρείτε το κατάλληλο πανεπιστήμιο και το Μεταπτυχιακό που σας ενδιαφέρει, να μάθετε και να κάνετε την Αίτηση για τις Υποτροφίες που υπάρχουν, να καταφέρετε να πάτε για σπουδές ή Μεταπτυχιακό στην Γερμανία.

Κατηγορία: Νέα

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 31 Δεκεμβρίου 2023

Skip to content