Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΠΑΙΤΕ

Τα robotακια είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για όλες τις ηλικίες των παιδιών και όλα τα επίπεδα της Εκπαίδευσης, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο, ακόμα, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Robotακια: Η Επιστήμη είναι ένα Συναρπαστικό Ταξίδι

Τα robatακια, περισσότερο, είναι μία εξερεύνηση και ανακάλυψη. Να γνωρίσουν τα παιδιά και ν’ αγαπήσουν την επιστήμη. Να μάθουν τον τρόπο και την σημασία της και να δουν πόσο αληθινά μαγική και συναρπαστική είναι, φτιάχνοντας τα δικά τους δημιουργήματα.

Η επιστήμη είναι εξερεύνηση, εξωτερική και εσωτερική. Είναι η ανακάλυψη, η ολοένα βαθύτερη γνώση του κόσμου και του εαυτού μας. Η διδασκαλία βασίζεται στις πιο πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην κάθε ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα και σχεδιασμένες ώστε ν’ αναπτύσσουν την φαντασία, την δημιουργικότητα και βασικές δεξιότητες των παιδιών. Πρωταρχικά, την αναλυτική ικανότητα, ομαδικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη, την ικανότητα των παιδιών να λύνουν προβλήματα.

Εκπαίδευση είναι οι Εκπαιδευτικοί

Όμως, η Εκπαίδευση δεν είναι τόσο η διδακτική μέθοδος, όσο οι άνθρωποι. Αντικείμενο και μέσο της Εκπαίδευσης είναι ο άνθρωπος. Τα robotκια, κυρίως, είναι καθηγητές με πολύ υψηλή Επιστημονική Εκπαίδευση, πάθος για την Επιστήμη, αγάπη για τα παιδιά και την Εκπαίδευση.

Έτσι, καταφέρνουν να μεταδίδουν αυτή την αγάπη για την επιστήμη, να κτίζουν στα παιδιά εμπιστοσύνη στην δημιουργική τους ικανότητα, να τα ενθαρρύνουν να έχουν τις δικές τους ιδέες, να τα καθοδηγούν να σχεδιάζουν και να φτιάχνουν τις δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες.

Οι πρωτιές

Πέρα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα, η Εκπαίδευση κτίζει «χαρακτήρα». Τα robotακια έχουν τον χαρακτήρα του πρωταθλητισμού.

Το πολύ υψηλό επίπεδο των καθηγητών, η ποιότητα της εκπαίδευσης  και τα αποτελέσματα της στα παιδιά φανερώνονται και από τις πολλές πρωτιές που, κάθε χρονιά, τα robotακια καταφέρνουν να πετυχαίνουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής: 2η, 4η και 5η θέση στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023, 3η και 6η θέση σ’ αυτό τον Διαγωνισμό το 2022, 3η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022. Ανάλογα βραβεία και διακρίσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Robotακια και ΑΣΠΑΙΤΕ

Η πετυχημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τα robotακια, οι διακρίσεις και η αναγνώρισή τους, έχουν ξεχωριστή σημασία για την ΑΣΠΑΙΤΕ. Γιατί, δύο Καθηγήτριες στην Σχολή, η Φωτεινή Τρίγκα και η Νίκη Γεωργάκη είναι απόφοιτες της Σχολής μας.

Η Φωτεινή έχει την Παιδαγωγική Επάρκεια από το ΕΠΠΑΙΚ και το Μεταπτυχιακό M.Sc. στο S.T.E.M. in Education – Διδακτική στις φυσικές επιστήμες στην Πληροφορική και την Υπολογιστική επιστήμη, τα Μαθηματικά και την επιστήμη των μηχανικών. Η Νίκη έχει το Πτυχίο της Εκπαιδευτικού Ηλεκτρονικού Μηχανικού από την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η Νίκη και η Φωτεινή συμμετέχουν σε Διαγωνισμούς Ρομποτικής ως προπονήτριες. Η Φωτεινή έχει προπονήσει την ομάδα Robotakia – Μικρές Κυκλάδες που κατέκτησε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση περιπτέρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κατηγορία WeDo Open, τον Μάρτιο του 2019. Η Νίκη προπόνησε την ομάδα Robotakia – Martians που κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O Εποικισμός του Άρη” τον Μάρτιο του 2019.

Μέσα από την Φωτεινή και την Νίκη, ότι καταφέρνουν τα robotακια έχει σημασία και για την ΑΣΠΑΙΤΕ, όπου όλοι μας, περιμένουμε από τα robotακια πολλές ακόμα πρωτιές.

Κατηγορία: Εταιρίες

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 31 Δεκεμβρίου 2023

Skip to content