Γραφείο Διασύνδεσης ΑΣΠΑΙΤΕ

Άρθρα

Τα robotακια είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Κέντρα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για όλες τις ηλικίες των παιδιών και όλα τα επίπεδα της Εκπαίδευσης, ξεκινώντας από το Νηπιαγωγείο, ακόμα, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Robotακια: Η Επιστήμη είναι ένα Συναρπαστικό Ταξίδι

Τα robatακια, περισσότερο, είναι μία εξερεύνηση και ανακάλυψη. Να γνωρίσουν τα παιδιά και ν’ αγαπήσουν την επιστήμη. Να μάθουν τον τρόπο και την σημασία της και να δουν πόσο αληθινά μαγική και συναρπαστική είναι, φτιάχνοντας τα δικά τους δημιουργήματα.

Η επιστήμη είναι εξερεύνηση, εξωτερική και εσωτερική. Είναι η ανακάλυψη, η ολοένα βαθύτερη γνώση του κόσμου και του εαυτού μας. Η διδασκαλία βασίζεται στις πιο πρωτότυπες εκπαιδευτικές μεθόδους με δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην κάθε ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα και σχεδιασμένες ώστε ν’ αναπτύσσουν την φαντασία, την δημιουργικότητα και βασικές δεξιότητες των παιδιών. Πρωταρχικά, την αναλυτική ικανότητα, ομαδικότητα, συναισθηματική νοημοσύνη, την ικανότητα των παιδιών να λύνουν προβλήματα.

Εκπαίδευση είναι οι Εκπαιδευτικοί

Όμως, η Εκπαίδευση δεν είναι τόσο η διδακτική μέθοδος, όσο οι άνθρωποι. Αντικείμενο και μέσο της Εκπαίδευσης είναι ο άνθρωπος. Τα robotκια, κυρίως, είναι καθηγητές με πολύ υψηλή Επιστημονική Εκπαίδευση, πάθος για την Επιστήμη, αγάπη για τα παιδιά και την Εκπαίδευση.

Έτσι, καταφέρνουν να μεταδίδουν αυτή την αγάπη για την επιστήμη, να κτίζουν στα παιδιά εμπιστοσύνη στην δημιουργική τους ικανότητα, να τα ενθαρρύνουν να έχουν τις δικές τους ιδέες, να τα καθοδηγούν να σχεδιάζουν και να φτιάχνουν τις δικές τους πρωτότυπες δημιουργίες.

Οι πρωτιές

Πέρα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα, η Εκπαίδευση κτίζει «χαρακτήρα». Τα robotακια έχουν τον χαρακτήρα του πρωταθλητισμού.

Το πολύ υψηλό επίπεδο των καθηγητών, η ποιότητα της εκπαίδευσης  και τα αποτελέσματα της στα παιδιά φανερώνονται και από τις πολλές πρωτιές που, κάθε χρονιά, τα robotακια καταφέρνουν να πετυχαίνουν στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Ρομποτικής: 2η, 4η και 5η θέση στον  Πανελλήνιο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023, 3η και 6η θέση σ’ αυτό τον Διαγωνισμό το 2022, 3η θέση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022. Ανάλογα βραβεία και διακρίσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Robotακια και ΑΣΠΑΙΤΕ

Η πετυχημένη εκπαιδευτική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει τα robotακια, οι διακρίσεις και η αναγνώρισή τους, έχουν ξεχωριστή σημασία για την ΑΣΠΑΙΤΕ. Γιατί, δύο Καθηγήτριες στην Σχολή, η Φωτεινή Τρίγκα και η Νίκη Γεωργάκη είναι απόφοιτες της Σχολής μας.

Η Φωτεινή έχει την Παιδαγωγική Επάρκεια από το ΕΠΠΑΙΚ και το Μεταπτυχιακό M.Sc. στο S.T.E.M. in Education – Διδακτική στις φυσικές επιστήμες στην Πληροφορική και την Υπολογιστική επιστήμη, τα Μαθηματικά και την επιστήμη των μηχανικών. Η Νίκη έχει το Πτυχίο της Εκπαιδευτικού Ηλεκτρονικού Μηχανικού από την ΑΣΠΑΙΤΕ.

Η Νίκη και η Φωτεινή συμμετέχουν σε Διαγωνισμούς Ρομποτικής ως προπονήτριες. Η Φωτεινή έχει προπονήσει την ομάδα Robotakia – Μικρές Κυκλάδες που κατέκτησε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση περιπτέρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κατηγορία WeDo Open, τον Μάρτιο του 2019. Η Νίκη προπόνησε την ομάδα Robotakia – Martians που κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O Εποικισμός του Άρη” τον Μάρτιο του 2019.

Μέσα από την Φωτεινή και την Νίκη, ότι καταφέρνουν τα robotακια έχει σημασία και για την ΑΣΠΑΙΤΕ, όπου όλοι μας, περιμένουμε από τα robotακια πολλές ακόμα πρωτιές.

Κατηγορία: Εταιρίες

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 31 Δεκεμβρίου 2023

Εδώ και λίγο καιρό, έχει ξεκινήσει να λειτουργεί το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD στον χώρο του Ινστιτούτου Γκαίτε, στο κέντρο της Αθήνας, στην Ομήρου 14 – 16.

Το Ενημερωτικό Κέντρο της DAAD λειτουργεί στην Ελλάδα με σκοπό να προσφέρει συμβουλευτική υποστήριξη σε φοιτητές, ερευνητές και καθηγητές, για ότι έχει σχέση με σπουδές και έρευνα στην Γερμανία: Πανεπιστήμια, προγράμματα σπουδών, ερευνητικά προγράμματα και υποτροφίες. Με ξεχωριστά δραστήρια στελέχη και μία πολύ δυναμική παρουσία, από την αρχή, η DAAD καταφέρνει να κάνει πιο ελκυστικές σπουδές και έρευνα στην Γερμανία και να μας φέρνει πολύ κοντά, μόλις 8 βήματα από την Γερμανία.

Η λειτουργία της DAAD στην Ελλάδα

H DAAD Ελλάδας είναι το Γραφείο της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στην Αθήνα. Βασικός στόχος της DAAD είναι να γνωρίζει σε νέους ανθρώπους στην Ελλάδα και σ’ όλο τον κόσμο, τα ακαδημαϊκά προγράμματα σπουδών – προπτυχιακά και μεταπτυχιακά και την έρευνα στα Πανεπιστήμια της Γερμανίας.

Πολύ περισσότερο, στόχος της DAAD είναι να ενθαρρύνει και να υποστηρίζει το ενδιαφέρον νέων από την Ελλάδα και απ’ όλο τον κόσμο, για να σπουδάσουν ή να συμμετέχουν στην έρευνα σ’ ένα Γερμανικό Πανεπιστήμιο, μέσα από πολλές υποτροφίες. Η DAAD, πολύ δυναμικά, υπηρετεί αυτό το στόχο, παρουσιάζοντας, μέσα από πολλές δράσεις, προγράμματα σπουδών και όλες τις υποτροφίες για σπουδές και έρευνα στην Γερμανία, με κορυφαία Πανεπιστήμια στο κόσμο.  

Γιατί, σπουδές στην Γερμανία?

Οι σπουδές στη Γερμανία, τόσο προπτυχιακές όσο και μεταπτυχιακές είναι από τις καλύτερες στο κόσμο. Τα Γερμανικά Πανεπιστήμια είναι ανάμεσα στα κορυφαία στο κόσμο με μία μεγάλη παράδοση στην εκπαίδευση και πρωτοποριακή έρευνα.

Μπορείτε να βρείτε πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα, τα Γερμανικά πανεπιστήμια προσφέρουν 8000 μεταπτυχιακά προγράμματα στις πιο σύγχρονες εφαρμογές και πολύ υψηλή ποιότητα σπουδών, τόσο στη διδασκαλία των μαθημάτων όσο και την έρευνα. Οι συνεργασίες με εταιρίες και ερευνητικά κέντρα αποτελούν συνηθισμένη πρακτική και βοηθούν στην αξία και την ανταγωνιστικότητα των πτυχίων.

Όχι μόνον τα Γερμανικά πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα, αλλά υπάρχουν και πολλές υποτροφίες για σπουδές στη Γερμανία. Με βαθμό Πτυχίου πάνω από 7,5 έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε υποτροφία που θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής στη Γερμανία.

Δείτε αναλυτικότερα για Σπουδές και Έρευνα στην Γερμανία στην ιστοσελίδα της DAAD Ελλάδας.

Το Μεταπτυχιακό στην Γερμανία ΔΕΝ είναι Άπιαστο Όνειρο

Αν ένα μεταπτυχιακό στη Γερμανία φαίνεται σα μακρινό όνειρο, δείτε το λίγο καλύτερα. Είναι πολλοί παράγοντες που βοηθούν  να πραγματοποιήσετε αυτό το όνειρο:

 • Τα πιο πολλά μεταπτυχιακά προγράμματα των Γερμανικών Πανεπιστημίων, είναι στ’ Αγγλικά. Οι βασικές προϋποθέσεις για την εγγραφή σας σ’ ένα μεταπτυχιακό στην Γερμανία είναι το Πτυχίο από την Σχολή, πραγματικό ενδιαφέρον και θέληση ν’ ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις του προγράμματος και καλή γνώση (proficiency) των Αγγλικών. Ταυτόχρονα, η διαμονή στην Γερμανία θα σας δώσει τη δυνατότητα να μάθετε και τα Γερμανικά.
 • Στα γερμανικά δημόσια πανεπιστήμια, κατά κανόνα, δεν υπάρχουν δίδακτρα. Οι φοιτητές καλούνται να πληρώσουν μόνο την εξαμηνιαία συνεισφορά τους στη φοιτητική λέσχη του πανεπιστημίου που περιλαμβάνει ένα ποσό από 50 έως 250 ευρώ ανάλογα με τις παροχές του πανεπιστημίου.
 • Όχι μόνον τα Γερμανικά πανεπιστήμια δεν έχουν δίδακτρα, αλλά υπάρχουν και πολλές υποτροφίες για σπουδές στη Γερμανία. Με βαθμό Πτυχίου πάνω από 7,5 έχετε πολλές πιθανότητες να πάρετε υποτροφία που θα καλύπτει τα έξοδα διαμονής στη Γερμανία.

Λίγα βήματα είναι, Μη διστάσετε να τα Κάνετε ...

Η διαδικασία για ένα Μεταπτυχιακό στη Γερμανία είναι εύκολη, μόλις μερικά απλά βήματα:

 • Να βρείτε το κατάλληλο πανεπιστήμιο και το Μεταπτυχιακό που σας ενδιαφέρει. Ξεκινήστε, ρίχνοντας μία ματιά στο Higher Education Compass, τον Online Οδηγό των Γερμανικών Πανεπιστημίων.
 • Να πάρετε το Πτυχίο από τη Σχολή, βγάζοντας όσο καλύτερο βαθμό γίνεται.
 • Να εκπληρώστε τις προϋποθέσεις της γλώσσας, είτε αυτή είναι τα Αγγλικά ή τα Γερμανικά.
 • Να προσπαθήστε να βρείτε Υποτροφία και να κάνετε την Αίτηση για το πρόγραμμα.

Μπορεί και να’ ναι ένα – δυο βήματα παραπάνω.  Στην DAAD, θα τα εξηγήσουν πιο μεθοδικά και, εφόσον πραγματικά το θέλετε, θα σας υποστηρίξουν να κάνετε αυτά τα βήματα.

Ο πολλαπλός ρόλος της DAAD Ελλάδας

Η DaaD Ελλάδας είναι το πρόσωπο, πιο σωστά, τα πρόσωπα των Πανεπιστημίων της Γερμανίας στην Ελλάδα. Είναι οι άνθρωποι που επιδιώκουν να κάνουν τα Πανεπιστήμια της Γερμανίας ακόμα πιο διεθνή, ακόμα πιο εξωστρεφή, ν’ αναπτύξουν επιστημονικές συνεργασίες μεταξύ των Πανεπιστημίων της Ευρώπης.

Ίσως, περισσότερο, είναι οι άνθρωποι που με πολύ επαγγελματισμό, αγάπη για την επιστήμη και ειλικρινή διάθεση να βοηθήσουν νέα παιδιά να εκπληρώσετε τα όνειρά σας και ν’ αξιοποιήσετε τις δυνατότητες σας, θα σας καθοδηγήσουν και υποστηρίξουν σε κάθε βήμα για τις σπουδές ή το Μεταπτυχιακό στη Γερμανία: να βρείτε το κατάλληλο πανεπιστήμιο και το Μεταπτυχιακό που σας ενδιαφέρει, να μάθετε και να κάνετε την Αίτηση για τις Υποτροφίες που υπάρχουν, να καταφέρετε να πάτε για σπουδές ή Μεταπτυχιακό στην Γερμανία.

Κατηγορία: Νέα

Ημερομηνία Λήξης Προβολής: 31 Δεκεμβρίου 2023

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Παρακαλούμε υπoβάλετε το βιογραφικό σας στο hr@evpower.gr

Η EVPOWER με αντικείμενο την πώληση και εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων και έδρα το δήμο Ζωγράφου Αττικής, αναζητά έναν δυναμικό και επικοινωνιακό υπάλληλο γραφείου για ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΣΗΣ που θα ενταχθεί στην ομάδα μας.

Εάν…

 • Απολαμβάνεις την επικοινωνία και θέτεις υψηλούς στόχους
 • Έχεις πάθος με τις νέες τεχνολογίες
 • Έχεις διάθεση για εκπαίδευση και ευκαιρίες εξέλιξης
 • Επιθυμείς να εργαστείς σε μια αναπτυσσόμενη τεχνολογική εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης

Τότε μας ενδιαφέρει να έρθεις σε επικοινωνία μαζί μας και να δηλώσεις το ενδιαφέρον σου. Παρακαλούμε υπoβάλετε το βιογραφικό σας στο hr@evpower.gr και σε περίπτωση ενδιαφέροντος θα ενημερωθείς άμεσα.

Αρμοδιότητες / Καθήκοντα:

 • Σε βάθος κατανόηση και γνώση όλων των προϊόντων και υπηρεσιών της Εταιρείας
 • Καθοδήγηση & Εξυπηρέτηση Πελατών έως την Ολοκλήρωση της Πώλησης
 • Διαχείριση εισερχομένων κλήσεων και emails
 • Αντιμετώπιση των ερωτημάτων των πελατών σχετικά με τα προϊόντα/ υπηρεσίες μας
 • Παρακολούθηση και διαχείριση online παραγγελιών (μέσω eshop, Marketplaces)
 • Αποστολή εγγράφων, προσφορών και παρουσιάσεων μέσω email
 • Έκδοση σχετικών παραστατικών (τιμολόγια, αποδείξεις)
 • Προγραμματισμός και οργάνωση ραντεβού

Προσόντα:

 • Πτυχίο ΑΕΙ / ΤΕΙ / ΑΣΠΑΙΤΕ σε τομείς Ηλεκτρολογίας, Marketing ή Διοίκησης
 • Εξαιρετικές οργανωτικές και επικοινωνιακές δεξιότητες
 • Σωστή διαχείριση χρόνου και προτεραιοποίηση καθηκόντων
 • Εξοικείωση με τη χρήση εφαρμογών γραφείου, άριστη χρήση Η/Υ, προγραμμάτων MS Word, MS Excel
 • Προσοχή στη λεπτομέρεια και υψηλό επίπεδο συνέπειας
 • Επαγγελματική συμπεριφορά και διάθεση εξυπηρέτησης των πελατών
 • Καλή γνώση αγγλικών
 • Προϋπηρεσία σε οποιαδήποτε θέση εξυπηρέτησης πελατών (επιθυμητή)
Παρακαλούμε για το Βιογραφικό σας Σημείωμα στο email: info@mgd-energy.gr

Η MGD Energy SA είναι ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ηλεκτρικής ενέργειας με θυγατρικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.

Στα 10 χρόνια ιστορίας της, η MGD Energy SA έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει έργα ΑΠΕ υψηλών προδιαγραφών, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Η εταιρία δραστηριοποιείται σε δύο κυρίως τομείς, στη Μελέτη, Κατασκευή και Συντήρηση Φωτοβολταϊκών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και στη Μελέτη, Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών Συστημάτων. H MGD Energy SA στηριζόμενη στη βαθιά γνώση του αντικειμένου επενδύει στην καινοτομία, διερευνά και εξελίσσει προϊόντα και εφαρμογές που συνεχώς αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες της σε έναν τομέα που καθορίζει το μέλλον.

Στο πλαίσιο δυναμικής ανάπτυξης των δραστηριοτήτων της, η MGD Energy SA αναζητά:

Ηλεκτρολόγο Μηχανικό

Responsibilities

Σχεδίαση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων μεσαίας και μεγάλης κλίμακας

Υπολογισμός ηλεκτρικών μεγεθών

Προμετρήσεις υλικών και ποσοτήτων αυτών

Σύνταξη Τεχνικών Περιγραφών, Προδιαγραφών, Προϋπολογισμών και Τευχών Δημοπράτησης έργου

Παραγγελίες εξοπλισμού και υλικών

Παρακολούθηση παραδόσεων εξοπλισμού και υλικών εντός χρονοδιαγράμματος

Άμεση συνεργασία με την κατασκευαστική ομάδα του τμήματος engineering για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ροή πληροφορίας

Σύνταξη αναφορών προόδου στον Υπεύθυνο του τμήματος Engineering

Requirements

Πτυχίο ΑΕΙ/ΤΕΙ Ηλεκτρολόγου ή Μηχανολόγου Μηχανικού απαραίτητο

Προϋπηρεσία τουλάχιστον 3 ετών σε αντίστοιχη θέση

Εμπειρία στη Βιομηχανία Φωτοβολταϊκών έργων/μελετών απαραίτητη

Άριστη Γνώση MS Office απαραίτητη

Άριστη Γνώση Autocad απαραίτητη

Γνώση προγραμμάτων υπολογισμού ηλεκτρολογικών μεγεθών

Ικανότητα διαχείρισης πολλαπλών εργασιών και οργάνωσής τους βάσει προτεραιοτήτων

Επικοινωνιακές δεξιότητες

Αναλυτική σκέψη για επίλυση προβλημάτων

Άριστη γνώση Ελληνικής και Αγγλικής γλώσσας

Άδεια Οδήγησης

Η εταιρεία προσφέρει ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, καθώς και δυνατότητα για συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη.

Παρακαλούμε για το Βιογραφικό σας Σημείωμα στο email: info@mgd-energy.gr

 

It takes the brightest minds to be a technology leader. It takes imagination to create green energy for the generations to come. At Siemens Gamesa we make real what matters, join our global team.

Siemens Gamesa has a vision for renewable energy: we believe in the power of nature and technology. Help us to be ready to face the energy challenges of tomorrow and make a green footprint – join the team in creating a better future for us on our planet.

We focus on hiring the best people, wherever they may be in the world. We pride ourselves on the flexibility we offer to our employees and are committed to building a workforce that can grow with the company. Siemens Gamesa is an equal opportunity employer. We celebrate diversity and are committed to creating an inclusive environment for all employees.

In our culture of trust, we focus on empowerment, diversity and continuous learning. Valuing our people is what makes us one global team, with our colleagues’ safety at the heart of our organization. Read more about your future team and employees’ stories in our brochure.

How to contribute to our vision

For our large Corrective team based in Attiki or Viotia area preferably but base could be flexible, we are looking for a skilled and dedicated Large Corrective & Maintenance Technician for executing replacement of main components in country and supporting maintenance activities in area while keeping high service standards both internally and externally.

The successful candidate will be responsible for executing complex site works for the replacement of main components of a wind turbine. The works will include the following:

 • Internal/external teams supervisions on site

 • lifting equipment control during activities on site

 • Extensive traveling to wind farms within country for main components replacement (up to 50%)

 • HSE awareness at the highest level.

 • On periods of no LC activity the person will assist regular maintenance support tasks i.e. electrical and mechanical scheduled and unscheduled maintenance activities on the area of base

 • Ability to work on heights and good physical conditions to perform on hands job on wind turbines

 • Report indirectly to LC team leader and directly to SoM

 

 

What you need to make a difference

Passion for renewable energy and a sense for the importance to lead the change.  We are looking for you, who wants to make real what matters and who wants to change the world to renewable energy. 

 

The ideal candidate holds an academic degree in Electrical or Mechanical Engineering or similar in combination with thorough practical experience with at least 2 years of relevant working experience, ideally in the renewable energies sector or a similar industrial field.

 

Fluent Greek and English are requested for this position, also a good physical condition and suitability to work in heights and in confined spaces. The ideal candidate should also be used to work with MS Office and have a driving license to move in between the different wind farms to be served and able to promote safety culture.

 

Most importantly, you challenge yourself and your colleagues to achieve the best results. You have a high professional competency and ability to work by your own, and you have a desire to develop your skills. You have good collaboration and team working skills, and you can manage to act in different cultural contexts. To thrive in this position, you must have a strong result- and customer-oriented approach.

 

In return of your commitment we offer you…

Become a part of our mission for sustainability: Clean energy for generations to come. We are a global team of diverse colleagues who share a passion for renewable energy and have a culture of trust and empowerment to make our own ideas a reality. We focus on personal and professional development to grow internally within our organization. Siemens Gamesa offers a wide variety of benefits such as flexible working hours as well as home-office possibility for many colleagues, employer-funded pension, attractive remuneration package (fixed/variable) and local benefits such as subsidized lunch, employee discounts and much more.

 

Empowering our people

https://www.siemensgamesa.com/sustainability/employees

#Associate

#Mid-Senior

 

How do you imagine the future?

https://youtu.be/12Sm678tjuY

 

Our global team is on the front line of tackling the climate crisis, reducing carbon emissions – the greatest challenge we face.

 

Other information

For further information regarding the recruitment process, please contact recruiting team via Adam Zouhar on adam.zouhar.ext@siemensgamesa.com.  Please mention the Job ID in the email. 

We kindly draw your attention to the fact that this email may NOT be used for sending applications or CVs for evaluation.

 

Please apply in English via the apply button with your CV and a motivational letter

 

For more information about working in Denmark, please see this link: https://www.siemensgamesa.com/explore/journal/wind-engineers-in-denmark

 

Are you looking for a job where you can assemble high precision mechanical and electrical modules? Do you like to work in a high-tech company within the semiconductor industry? And are you open to be part of a specialized and unique team? Than this is the position for you!

What you will do:

In the position you will mount, assemble and put together the most complex machines, together with your colleagues. Besides that, you’ll also be responsible for measuring and recording products and ensure product quality. You do this in the given time and according to established functional and quality requirements.

You will be part of the assembly team in a cleanroom with Grade 1 protocols. This means you’re part of a unique team where quality is very important. The assembling of products is on the basis of technical drawings and/or production documentation and established assembly and measuring instructions.

Job requirements:

 • You have a technical HBO Bachelor degree in the direction of mechanical engineering, laboratory, aircraft industry, mechatronics, electromechanical, automotive engineering or a similar education;
 • You have experience in reading technical drawings;
 • You are a team player and have strong communication skills in English.
 • European passport and nationality

What we offer:

 • A salary between €3000,- and €3600,- gross per month;
 • Travel allowance (€0,21 per km);
 • 25 holidays;
 • Holiday bonus of 8,33% (paid out in May);
 • A job for the long term where you have a lot of room to develop yourself through training and education;
 • Working in a nice team at a financial healthy company.
 • Support with relocating to The Netherlands: helping with housing, setting up a Dutch bank account, applying for the Dutch BSN number and health insurance, offering Dutch courses.

Are you interested?

Please feel free to apply and if you have any questions you can always contact us.

Job Type: Full-time

Application question(s):

 • Are you open for relocation to the Netherlands?
 • Do you have a European nationality and passport?

What to Expect

Duration: 6 months
Time type: Full Time
Location: Athens, Greece
Start date: December 2023 /January 2024
PLEASE NOTE: TO QUALIFY FOR THIS INTERNSHIP YOU MUST BE ENROLLED IN HIGHER EDUCATION THROUGHOUT THE ENTIRE INTERNSHIP PERIOD
Tesla is looking for it’s next superstar: a motivated and curious intern within the field electrical engineering, modeling and measuring electric motor problems (with a focus on actuators). You’ll be working as a part of the Tesla motor technology team loacted in Athens, Greece. And contribute towards improving motor modeling accuracy, developing test plans and performing measurements in the dyno lab.


What You’ll Do

 • Develop new and enhance existing motor characterization dyno tests to derive motor equivalent model parameters and loss maps to train the model.
 • Perform dyno characterization tests to evaluate the impact of new materials in motor/system performance and efficiency.
 • Write experimental sequence code.
 • Write simulation code for testing modeling functions in an isolated way, for comparison with experimental results.
 • Archive experimental results to respective databases.

What You’ll Bring

 • Proficiency in English
 • Pursuing a degree in in Electrical Engineering
 • Proficiency in mathematics and physics
 • Good knowledge of electrical machines theory
 • Matlab programming
 • Experience in conducting electric/thermal/mechanical/acoustic measurements with high-accuracy-equipment (power analyzer, oscilloscope etc.)
 • Some experience with dynamometer layout and Veristand
 • Some experience in advanced electromagnetics modeling


The following will be considered a plus:

 • Experience running a laboratory or motor test rig
 • Experience realizing power electronic boards

What to Expect

At Tesla, we pride ourselves on the amazing and important mission we have as a company, to accelerate the world’s transition to sustainable energy.
 
The internship assignment

Tesla is seeking an Intern Mechanical Engineer, assisting in prototyping of various components and deriving mechanical design drawings. This person will be working as part of the Tesla motor technology team located in Athens, Greece

What You’ll Do

 • Gain hands-on experience in prototyping.
 • Design and 3D modeling of mechanical components and assemblies.
 • Provide feedback on manufacturing methods.
 • Design fixtures and equipment for testing.
 • Gain experience in measurements of the mechanical properties of steel alloys.

What You’ll Bring

 • MSc studies (ongoing) in Mechanical Engineering.
 • Strong mathematical and physics background.
 • Understanding of manufacturing processes.
 • Understanding of thermodynamics and heat transfer.
 • Experience in drafting engineering drawings and conducting tolerance stack-up analysis.
 • Strong MATLAB programming skills.
 • CATIA and/or 3DX knowledge.
 • Excellent communication skills and ability to work in a fast-paced and challenging environment.
 • English fluently in speaking, reading and writing
Μετάβαση στο περιεχόμενο